Saturday, May 18, 2024
spot_img

Rënia e shitjeve me pakicë në Eurozonë dhe BE në baza mujore

Shitjet me pakicë ranë me 0.5 për qind në zonën e euros dhe 0.4 për qind në Bashkimin Evropian me bazë mujore në shkurt, treguan të dhënat zyrtare të Eurostat të publikuara të premten.

Në muajin shkurt, vëllimi i tregtisë me pakicë në eurozonë u ul me 0,4 për qind për ushqimet, pijet dhe duhanin, me 0,2 për qind për produktet joushqimore (përjashtuar lëndët djegëse motorike) dhe me 1,4 për qind për lëndët djegëse motorike.

Në të njëjtën kohë në BE, vëllimi i tregtisë me pakicë të ushqimeve, pijeve dhe duhanit u ul me 0,5 për qind, produkte joushqimore (përveç karburantit motorik) me 0,1 për qind dhe karburant motorik me 0,9 për qind.

Rënia më e madhe mujore në vëllimin e përgjithshëm të tregtisë me pakicë u regjistrua në Gjermani (-1,9 përqind), Belgjikë (-1,8 përqind) dhe Qipro (-1,1 përqind).

Rritja më e lartë u regjistrua në Poloni (+1.4 përqind), Kroaci (+1.2 përqind) dhe Estoni (+1.0 përqind). Në bazë vjetore, vëllimi i tregtisë me pakicë ra me 0.7 për qind në eurozonë dhe 0.2 për qind në BE.

Rënia më e madhe vjetore në vëllimin e përgjithshëm të tregtisë me pakicë është shënuar në Belgjikë (-6,8 përqind), Slloveni (-5,6 përqind) dhe Finlandë (-3,7 përqind).

Rritja më e madhe u regjistrua në Kroaci (+9.2 përqind), Rumani (+8.7 përqind) dhe Luksemburg (+6.9 përqind).

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT