Saturday, June 15, 2024
spot_img

Republika Srpska do t’i kërkojë Bosnjë dhe Hercegovinës një marrëveshje për shkëputjen paqësore

Pas miratimit të Rezolutës për Srebrenicën, Presidenti i Republikës Srpska (RS), Milorad
Dodik , njoftoi se në 30 ditët e ardhshme do t’i propozojë një marrëveshje për shkëputje
paqësore Federatës së Bosnjë dhe Hercegovinës (BeH), si një palë nënshkruese e
Marrëveshjes së Dejtonit, sepse populli serb ai nuk mund të jetojë më në BiH.

 

– Fillojmë me një vendim formal për të kërkuar një demarkacion paqësor, do të propozojmë
fillimisht të qartësohen kompetencat politike që lidhen me subjektet dhe të ruhet dhe të
largohet modeli aktual i funksionimit të ekonomisë dhe brenda pak vitesh të përshtatet sipas model i demarkacionit paqësor, tha ai Dodik.

 

Ai vuri në dukje se populli serb thjesht nuk mund të jetojë më në këtë BeH, se “ajo që
boshnjakët bënë me rezolutën për Srebrenicën është e paligjshme dhe ata nuk i respektojnë serbët”.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT