Saturday, June 15, 2024
spot_img

Seanca konstituive e Kuvendit do të mbahet më 28 maj

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Jovan Mitreski, mbajti takim me përfaqësuesit e partive politike të përfaqësuara në Kuvendin e sapozgjedhur, në të cilin njëzëri u vendos që seanca konstituive, pas mbajtjes së zgjedhjeve parlamentare, do të mbahet më 28 maj 2024, e martë, ora 11.

Në përputhje me Rregulloren e Punës, seancën konstituive deri në zgjedhjen e presidentit të ri duhet ta kryesojë deputeti më i lartë. Në përbërjen e sapozgjedhur është deputetja Merita Kolci Kodjadziku.

Presidenti Mitreski i informoi të pranishmit se në rendin e ditës së seancës konstituive, sipas Rregullores së punës, do të jenë tri pika, gjegjësisht zgjedhjen e Komisionit verifikues, zgjedhjen e Komisionit për zgjedhje dhe emërime dhe zgjedhjen e kryetar i Kuvendit.

Seanca konstituive, sipas Rregullores së re, zgjat maksimumi tri ditë, ndërsa Kuvendi konstituohet me zgjedhjen e kryetarit të Kuvendit.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT