Monday, May 20, 2024
spot_img

Shkojnë shqiptarët, vijnë aziatikët, rreth 40 mijë punëtorë nga Filipinet

Mungesa e fuqisë punëtore në industrinë e veshjeve dhe këpucëve, si dhe në turizëm, ka detyruar qeverinë shqiptare të marrë masa shtesë për të garantuar mbarëvajtjen e këtyre bizneseve.

Për të përmbushur këto nevoja, autoriteti ekzekutiv është në fazat përfundimtare të nënshkrimit të një marrëveshjeje për importimin e punëtorëve të kualifikuar nga jashtë.

Ndërkohë, bëhet e ditur se nga kjo marrëveshje pritet të mbërrijnë në Shqipëri rreth 40 mijë punëtorë të kualifikuar nga Filipinet.

– Marrëveshja pritet të miratohet në qershor nga qeveria shqiptare. Nga këta punonjës, 15 mijë pritet të punësohen në sektorin e prodhimit, ndërsa pjesa tjetër do të punësohet në turizëm dhe sektorë të tjerë të ekonomisë të prekur nga kriza e mungesës së fuqisë punëtore vendase, tha Drejtori i Përgjithshëm i Punësimit dhe Arsimit Profesional në Ministrinë e Punës. Ekonomia, Albin.

Filipinet u zgjodhën sepse është një vend për qytetarët e të cilit Shqipëria nuk shërbente si tranzit për emigrantët e paligjshëm drejt vendeve perëndimore.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT