Friday, July 19, 2024
spot_img

Shqipëria ka ndaluar importin e mishit të derrit maqedonas

Ndalimi i Shqipërisë për importin e derrave, mishit dhe produkteve të tyre nga territori maqedonas është i vlefshëm për një kohë të pacaktuar. Ky vendim është marrë nga Ministria Shqiptare e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, raporton media shqiptare, Ora News.

Sipas njoftimit, arsyeja e ndalimit të ri është se në vend janë zbuluar raste të mishit të derrit të infektuar me sëmundjen “Murtaja afrikane”.

Megjithatë, sipas vendimit të autoriteteve shqiptare, nëse vërtetohet me certifikata se derrat apo mishi dhe produktet e derrit nuk janë të infektuar, atëherë do të lejohet importi i tyre.

Të premten, Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë konfirmoi se murtaja afrikane e derrave është regjistruar sërish në Kumanovsko.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT