Saturday, May 18, 2024
spot_img

Snopçe: Numri 6 numri i parë perfekt, 6 pika të digjitalizimit pse duhet të votohet numri 6!

Kandidati për deputet nga radhët e VLEN, Halil Snopçe sot ka prezantuar 6 pikat e rëndësishme të platformës së koalicionit VLEN në procesin e digjitalizimit, sipas të cilit janë arsyet për tu votuar koalicioni VLEN.

E kemi numrin 6, matematikisht konsiderohet si numri i parë perfekt, prandaj edhe do të paraqesa 6 pika pse duhet te votohet numri 6 – thekson Halil Snopçe.

Pika e parë është lufta kundër korrupsionit, duke vazhduar me modernizimin e arsimit dhe rritjen e konkurrencës ekonomike. Si pika fillestare, Snopçe vendos theksin në rritjen e transparencës dhe reduktimin e korrupsionit brenda administratës publike. Platforma e VLEN sipas Snopçes do të mbështetet që procesi i arsimit të jetë i digjitalizuar, i cili do të lidhet ngushtë edhe me pikën tjetër atë të rritjes së investimeve ekonomike nëpërmjet digjitalizimit.

“Një ndër prioritetet kryesore të programit zgjedhor të koalicionit VLEN është lufta e pa kompromis kundër korrupsionit. Digjitalizimi i shtetit do të riorganizojë proceset, do të rrisë transparencën dhe do të reduktojë mundësitë për korrupsion brenda administratës publike, duke nxitur besimin dhe llogaridhënien midis qytetarëve. Nëpërmjet digjitalizimit të shërbimeve do të minimizohen kontaktet e drejtpërdrejta të qytetarëve me persona, dhe kjo gjithsesi do të minimizojë edhe mundësitë për korrupsion. Digjitalizimi në arsim siguron që nxënësit tanë të pajisen me aftësitë e nevojshme për një ekonomi digjitale, duke përafruar sistemin tonë arsimor me standardet evropiane dhe duke rritur mundësitë për të rinjtë tanë. Duke shfrytëzuar digjitalizimin, ne mund ta çojmë ekonominë tonë përpara, duke e bërë atë më të shkathët, inovative dhe konkurruese brenda rajonit, duke tërhequr investime dhe duke nxitur rritjen e qëndrueshme.” – thekson Halil Snopçe.

Si pika të rëndësishme të tjera, në sferën e digjitalizimit VLEN parasheh mjedisin jetësor më të pastër, përmirësimin e shërbimeve për qytetarët dhe nxitjen e inovacionit dhe punësimit të të rinjve.

“Digjitalizimi ofron zgjidhje për të përmirësuar qëndrueshmërinë mjedisore duke promovuar procese pa letra, duke reduktuar mbetjet dhe duke zbatuar teknologji të mençura për të monitoruar dhe menaxhuar burimet në mënyrë më efikase. Qytetarët me dhunti bazike digjitale do të përfitojnë nga aksesi i thjeshtë në shërbimet shtetërore, duke reduktuar burokracinë dhe duke rritur komoditetin, duke përmirësuar përfundimisht kënaqësinë e tyre të përgjithshme me shërbimet qeveritare. Prandaj do te investojmë ne trajnime falas për qytetaret qe te mund nga shtëpia te marrin shërbimet administrative pa shkuar ne sportele,Investimi në digjitalizim dhe mbështetja e startupeve do të krijojë një terren pjellor për inovacion, sipërmarrje dhe krijimin e vendeve të punës, veçanërisht duke përfituar të rinjtë dhe duke kontribuar në një fuqi punëtore të gjallë dhe dinamike në vendin tonë.” – theksohet në plan programin 6 pikës të digjitalizimit nga Halil Snopçe.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT