Friday, June 14, 2024
spot_img

Stefanos Kasselakis: Propozoi që shqipja të jetësi gjuhë e huaj e zgjedhur në shkollat ​​grek edhe greqishtja në Shqipëri

Më herët, kryetari i SYRIZA-Aleancës Progresive, Stefanos Kasselakis, ka zhvilluar një takim me përfaqësues të komunitetit shqiptar në Greqi.

Emigracioni është një çështje që SYRIZA nuk e ka përdorur kurrë si mjet, në raport me partitë e tjera në vendin tonë dhe ne jemi krenarë për qëndrimin e përgjegjshëm që kemi mbajtur”, theksoi presidenti i SYRIZA-s. Stefanos Kasselakis argumentoi se shqipja mund të ekzistojë si gjuhë e huaj e zgjedhur në shkollat ​​greke krahas greqishtes si gjuhë e dytë në territorin e Shqipërisë.

Shiko Videon:

Siç theksoi presidenti i SYRIZA-s, “ne jemi krenarë për punën që kemi bërë si qeveri, që të jemi në gjendje të lehtësojmë Komunitetin dhe të tregojmë se të gjithë mund t’i ofrojmë me meritë vendit tonë”. Megjithatë, siç tha ai. theksoi, problematikat me të cilat përballet Komuniteti Shqiptar në vendin tonë janë të mëdha, si rrjedhojë e kësaj vitet e fundit është shtuar pasiguria që jetojnë çdo ditë anëtarët e tij.

“Nuk mund të flitet për rinovim të vendbanimit për 3 vjet, kur aplikimi specifik merr 2.5 vjet për t’u pranuar. Dmth këta bashkënjerëz, me të cilët jetojmë në të njëjtin vend, i vendosim në një situatë pengje në. thelbi”, vuri në dukje Shën Kaselakis.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT