Saturday, June 15, 2024
spot_img

Të rinjtë më të lumtur jetojnë në Lituani

Finlanda prej vitesh konsiderohet si vendi më i lumtur në botë, por kjo vlen për të gjithë popullsinë e saj dhe se në cilin vend jetojnë të rinjtë më të lumtur është një histori krejtësisht tjetër.
Për vitin 2024, autorët e Raportit të Lumturisë Botërore eksploruan dallimet midis brezave dhe për herë të parë publikuan një raport mbi vendet ku të rinjtë janë më të lumtur.

Doli se të rinjtë janë shumë më të lumtur në vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore dhe në vendet e Amerikës së Jugut. Lituania është vendi në të cilin të rinjtë nën 30 vjeç janë më të lumturit në botë, të rinjtë izraelitë janë në vendin e dytë dhe të rinjtë nga Serbia janë në vendin e tretë. Në vendin e katërt është Islanda, dhe në vendin e pestë është Danimarka. Pesë të dytët përbëhen nga: Luksemburgu, Finlanda, Rumania, Holanda dhe Republika Çeke.

Në renditjen e përgjithshme, Lituania doli në vendin e 19-të, por ia kaloi vendeve nordike si Finlanda, Islanda dhe Norvegjia për sa i përket lumturisë së të rinjve. Në të njëjtën kohë, është interesante se të rinjtë në Lituani janë dukshëm më të lumtur se të moshuarit – në kategorinë mbi 60 vjeç, vendi u rendit i 44-ti.

Në kategorinë e njerëzve mbi 60 vjeç, Danimarka janë më të lumturit. Finlanda, Norvegjia, Suedia, Islanda pasojnë dhe top 10-shen e përfundojnë: Zelanda e Re, Holanda, Kanadaja, Australia dhe Shtetet e Bashkuara.

Sa i përket Amerikës, në listën e përgjithshme më së miri renditet Kosta Rika (vendi i 11-të), El Salvador është në vendin e 17-të. Është gjithashtu interesante se në dhjetëshen e parë ka kryesisht vende evropiane.

Në listën e përgjithshme, vendi më i lumtur në botë është Finlanda, pastaj Danimarka, Islanda, Suedia, Izraeli. Holanda është e gjashta, Norvegjia është e shtata, Luksemburgu është i teti, Zvicra është e nënta dhe Australia është e dhjeta.

Në renditjen e përgjithshme Kroacia është në vendin e 63-të, Greqia në vendin e 64-të, BiH në vendin e 65-të, Bullgaria në vendin e 81-të, Shqipëria në vendin e 87-të. Maqedonia është në vendin e 84-të në listën e përgjithshme, në listën me lumturinë e të rinjve është në vendin e 67-të, ndërsa në listën me lumturinë e personave më të vjetër se 60 vjeç është në vendin e 98-të.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT