Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Tesla dhe Volvo ndaluan përkohësisht prodhimin për shkak të problemeve të furnizimit

Tesla dhe Volvo kanë ndërprerë përkohësisht prodhimin në disa nga fabrikat e tyre evropiane për shkak të problemeve të furnizimit që rrjedhin nga sulmet në Detin e Kuq.

Prodhuesit e automjeteve mbështeten në rrugët më të ngarkuara në botë për komponentët e prodhimit aziatik, veçanërisht për automjetet elektrike.

Anijet që përdorin rrugën më të ngarkuar të tregtisë detare në botë janë nën sulmin e Houthis, shkruan Autoblog.rs.

Huthi, të mbështetur nga Irani dhe aleatët e grupit Hamas në Gaza, kontrollojnë pjesën më të madhe të Jemenit, përmes së cilës anijet duhet të kalojnë për të përdorur kanalin jetësor dhe të ngarkuar të Suezit. Si rezultat, firmat e transportit detar ndaluan dërgesat përmes asaj rruge tregtare, ose duke devijuar anijet mijëra milje rreth Afrikës ose duke ndaluar krejtësisht, duke çuar në vonesa të rënda në afatet kohore të prodhimit.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT