Wednesday, May 29, 2024
spot_img

Tregtarët nuk lejohen të punojnë nesër dhe më 8 maj, sipas Inspektoratit Shtetëror të Tregut

Në njoftimin e Inspeksionit të Tregut thuhet se punëdhënësit nuk mund të punojnë në ditën e zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare, me përjashtim të atyre ku proceset e punës nuk mund të ndërpriten për shkak të natyrës së tyre.

 

“Nesër dhe më 8 maj Inspektorati Shtetëror i Tregut do të vendosë detyrën dhe përmes inspektorëve shtetërorë të tregut do të kontrollojë nëse konkluzioni i Qeverisë teknike respektohet nga punëdhënësit”, thonë nga Inspektorati i Tregut.

 

Më 16 prill, qeveria mori vendim që data 24 dhe 8 maj do të jenë ditë jo pune për të gjithë qytetarët. Ky vendim është në kundërshtim me atë që Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ia ka dorëzuar Qeverisë me propozim për miratim. Në vendimin e Ministrisë thuhet se “rekomandohet” që data 24 prill dhe 8 maj të jenë ditë jo pune. Por në vendimin e qeverisë pjesa e ‘rekomanduar’ fshihet.

 

Drejtoresha e Inspeksionit të Punës, Vesna Tomoska, më 17 prill tha për SAKAMDAKAZAM.MK se një numër i madh i kompanive kanë kërkuar shpjegim nëse lejohet të punojnë apo jo.

 

“Me vendim të Qeverisë 24 prilli dhe 8 maji janë ditë jo pune për të gjithë qytetarët dhe nuk duhet të punojnë. Ne si Inspeksion i Punës nuk mund të dënojmë sepse nuk po flasim për ditë jopune të përcaktuara me Ligjin për festat. Do të presim udhëzime nga Ministria kompetente e Punës dhe Politikës Sociale se si të veprohet”, tha atëherë Tomoska.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT