Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Vërshojnë lajme të rrejshme për votimet e sotme të të sëmurëve në RMV, rezultat e KSHZ-së janë këto  (FOTO)

Menjëherë pas orës 19:00 faqe të ndryshme sociale në facebook shpërndanë informacione të rrejshme nga votimi i të burgosurve dhe të sëmurëve në Republikën e Maqedonisë së Veriut për zgjedhjet presidenciale.

E gjithë kjo shkaktoi huti në mesin e qytetarëve të cilët disa prej tyre edhe ju besuan.

Pre e këtyre gënjeshtrave ranë edhe kryetar komunash, dhe anëtarë tjerë të partive të cilët ju besuan.

Ndërkohë KSHZ-ja ka dalur me këto të dhëna për numrin e votuesve.

Dita e sotme e zgjedhjeve, e rezervuar për të sëmurët dhe të pafuqishmit, për të burgosurit në burgje dhe për personat në paraburgim, për shtëpitë e të moshuarve dhe për qytetarët e Maqedonisë jashtë vendit, kaloi në mënyrë të qetë, tha kryetari i Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ), Aleksandar Dashtevski. theksoi sonte) . Ai bën të ditur për vështirësi në disa këshilla zgjedhore në zonat malore, për shkak të reshjeve të borës, por megjithatë, në fund, siç tha ai, “ata që duhej të votonin, patën mundësi të ushtrojnë të drejtat e tyre qytetare”.

Deri në orën 17:00, kishin votuar gjithsej 6,953 persona të sëmurë dhe të sëmurë, ose 94 për qind e totalit të regjistruar. Janë mbyllur 14 vendvotime në IEVP ku sot të drejtën e votës mund ta ushtrojnë 2147 votues dhe dalja është 64 për qind, njoftoi sonte Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) . Deri në orën 19:00, sipas informacioneve nga bordet zgjedhore, kanë votuar 1380 persona ose 64 për qind e të regjistruarve.

 

KSHZ-ja thekson se 2569 persona të regjistruar për të votuar kanë pasur mundësi të votojnë në 31 vendvotime në përfaqësitë diplomatike dhe konsullore jashtë vendit. Gjashtë qendra votimi janë ende të hapura, ku votimi do të zgjasë deri në orën 19:00 sipas zonës kohore të vendit ku zhvillohet votimi.

“Deri në orën 19:00, sipas informacioneve që marrim, dalja totale nga votimi jashtë vendit është 891 votues, pra 35 për qind. Vërejmë se gjashtë vendvotime ku ende po vazhdon votimi nuk janë përfshirë në këtë dalje për shkak të zonës kohore”, thekson KSHZ .

Gjithsej 1.814.317 zgjedhës janë të regjistruar në Listën zgjedhore me të drejtë vote në Zgjedhjet Presidenciale 2024.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT