Tuesday, June 18, 2024
spot_img

(VIDEO) Faltore për besimtarët musliman në Tregun e Gjelbërt

Shitësit në tregun e gjelbërt në Tetovë që kryesisht janë musliman, prej
tash e tutje do të kenë hapësirë se ku do të kryejnë rritet e tyre fetare dhe
jo sikurse deri më tani pranë tezgave të tyre. Hapësira ku do të mund të
falen besimtarët islam është në katin e parë në tregun e gjelbërt në
Tetovë.Disa të rinj kanë blerë një lokal dhe më pas këtë lokal ia kanë
falur Bashkësisë Fetare Islame si vakëf.Në përurimin e kësaj zyre ishte I
pranishëm muftiu i Tetovës i emëruar nga Bashkësia Fetare Islame
Selver Xhemaili.
Në ndërkohë, lidhur me zhvillimet në Muftininë e Tetovës Xhemaili tha
se pret që të ketë një pranim dorëzim të detyrës në mënyrë dinjitoze.
Deklarata
Më pas pritet që në të ardhmen kjo faltore që ndodhet në tregun e
Gjelbër në Tetovë të ketë edhe zyrtarisht emër, të ndonjë teologu të
njohur tetovar.Kjo faltore nuk do të përdoren për faljen e namazit të
xhumasë por për vaktet tjera.TV KOHA

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT