Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Vitin e kaluar në Kroaci janë punësuar 13,412 punëtorë nga Maqedonia

Vitin e kaluar, Ministria e Brendshme e Kroacisë ka lëshuar 172,499 leje qëndrimi dhe pune, nga të cilat 112,981 janë lëshuar për punësim të ri, që do të thotë se në vitin 2023 Kroacia ka marrë kaq shumë punëtorë të rinj të huaj në baza të përhershme. Nga numri i përgjithshëm, 40.660 ishin për vazhdimin e lejeve dhe 18.858 punëtorë sezonalë.

Të dhënat e policisë tregojnë se numri më i madh i punëtorëve të huaj, 68.912 prej tyre, janë të punësuar në sektorin e ndërtimit. Më pas vjen turizmi dhe hoteleria, ku vitin e kaluar janë punësuar 45.868 të huaj, sektori industrial ka marrë 24.034, transporti dhe komunikacioni 11.497 dhe ai tregtar 5.126 punëtorë të huaj.

Sa i përket origjinës së punëtorëve të huaj në Kroaci, në vitin 2023 shumica janë nga BeH, 38,236 prej tyre, e ndjekur nga Serbia, ku ishin të punësuar 24,028 persona. Ministria e Punëve të Brendshme shpalli vetëm 10 vendet e para nga kanë ardhur më së shumti njerëz dhe në vendin e tretë është Nepali, nga i cili kanë ardhur 23.493 punëtorë, 15.627 janë nga India, 13.412 nga Maqedonia e Veriut, 10.999 nga Filipinet, 9.922 nga Kosova. 8749 nga Bangladeshi, 5067 nga Turqia dhe 4244 nga Shqipëria.

Shumica e punëtorëve të rinj të huaj mbërritën në qytetin e Zagrebit.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT