Sunday, July 14, 2024
spot_img

Vlera e orarit të punës në BE u rrit më së shumti në Rumani dhe Hungari

Çmimi i pagave për orë pune në Bashkimin Evropian u rrit më së shumti në Rumani (16,9 për qind), Hungari (16,3 për qind) dhe Kroaci (16 për qind), sipas të dhënave të BE-së, raporton “Index”.

Të dhënat i referohen tre muajve të fundit të vitit 2023 krahasuar me tre muajt e fundit të vitit 2022.

Sllovenia fqinje (12.5 përqind) dhe Serbia (12.4 përqind) gjithashtu patën rritje të fortë, ndërsa rritja më e ulët e çmimit të punës u regjistrua në Itali (0.1 përqind rënie), Danimarkë (1.9 përqind) dhe Gjermani (2.2 përqind), Francë (2.7). për qind) dhe Irlanda (2.5 për qind).

Indeksi i kostos së punës, i cili llogarit rritjen, tregon rritjen e kostove të punës për orë të kryera nga punëdhënësit, në terma nominalë, pra pa u përshtatur për lëvizjet e çmimeve.

Ai llogaritet duke pjesëtuar çmimin e punës në monedhën kombëtare me numrin e orëve të punës. Media vëren se është vetëm një rritje numerike e pagave që nuk ka lidhje me rritjen e çmimeve dhe nuk përfshin kosto të tjera të punës jo-paga.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT