Drejtësia dhe ndryshimet në modelin zgjedhor, Nuhiu: Do të angazhohemi për kod më të mirë zgjedhor

Kohanews Admin

Ministria e Drejtësisë ka filluar procesin e përgaditjes së  ndryshimeve të modelit aktual zgjedhor dhe për këtë rast autoritetet e kësaj ministrie u kanë dërguar ftesë 27 subjekteve duke i përfshirë të gjitha partitë politike, OJQ-ve, institucioneve dhe organeve të ndryshime të  sistemit  shtetëror, përfaqësuesë të OSBE/ODHR-it dhe të BE-së […]

Osmani në Këshillin e Evropës kërkoi që të pranohet Kosova

Kohanews Admin

Sot, kryediplomati i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani ka marrë pjesë në seancën e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, në Torino. Ministri Osmani kërkoi që të pranohet Republika e Kosovës në Këshillin e Evropës. “Përderisa Këshilli i Evropës përjashtoi vendin (Rusinë) i cili i shkeli vlerat themelore të […]

Ministri Boçvarski në Prishtinë prezanton tre propozimet e MTL për zgjerim të rrjetit TEN-T

Kohanews Admin

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Blagoj Boçvarski sot ka marrë pjesë në Këshillin e Ministrave në kuadër të Sekretariatit të Komunitetit të Transportit që mbahet në Prishtinë. Përveç ministrit Boçvarski, në Këshill morën pjesë edhe ministrat e Transportit nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi dhe Bosnja e Hercegovina, të cilët […]

Vizita në Vjenë, drejtori Halili: Diskutohet zbatimi i ideve të përbashkëta inovative

Kohanews Admin

Drejtori i FIZHT, Festim Halili gjatë vizitës në Vjenë, ka takuar z. Matthias Bischof nga institucioni simotër i FIZHT, ku bashkë kanë diskutuar për zbatimin e ideve të përbashkëta inovative të start-up-eve nga të dy vendet. “Partneriteti me vendet e zhvilluara Europiane është krucial për të qenë në hap me […]

Reparti Gjinekologjik dhe obstetrik tek “Ferid Murad” me hapësira të reja, Ahmeti: Po modernizojmë spitalet

Kohanews Admin

Drejtori i Fondit për sigurim shëndetësor, Faton Ahmeti sot ka qëndruar në Gostivar ku janë lëshuar në përdorim hapësira të reja në repartin Gjinekologjik dhe obstetrikë në spitalin Ferid Murad. Sipas drejtorit Ahmeti, pavarësisht peripecive të shumta po modernizohen spitalet në vend. Sot në Spitalin e Përgjithshëm “Ferid Murad” në […]

Incident në emisionin e Vasko Eftov: “Nuk ka këtu shtet, Ministri i Jashtëm është shqiptar” (Video)

Kohanews Admin

Ka eskaluar debati në emisionin “Vo centar”, ndërmjet mysafirit Vllahov Micov dhe gazetarit Vasko Eftov. Çështja se kush po e udhëheq shtetin e Maqedonisë së Veriut ka nxjerrë prej takti nacionalistin e njohur Micov. “Nuk kemi shtet. A nuk e sheh kush na udhëheq? Kë e ke Ministër të Jashtëm?”- […]

Ministri Bekteshi i ndihmon Strugës dhe Ohrit, edhe të Dielën të punohet në vendet turistike

Kohanews Admin

Ministria e Ekonomisë ka dorëzuar në Kuvend Propozim për ndryshime në Ligjin për Tregti, me të cilin propozohet që të gjithë shitësit me pakicë në vendet turistike të mund të punojnë të dielave dhe gjatë festave. Ndryshimet në Ligjin për Tregti u janë dorëzuar deputetëve për shqyrtim dhe miratim në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: