Edhe administratorët do të nisin grevën më 26 prill nëse nuk u rriten pagat

vull

“Shfrytëzojmë rastin t’u bëjmë thirrje të gjithë deputetëve që të mos votojnë ligjin për zyrtarët administrativë dhe të thonë se çdo deputet që voton një ligj të tillë nënvlerësues do të konsiderohet kundër punëtorëve dhe neve si sindikatë”, thanë ata në një lajm. Mosrespektimi i pagave në sektorin publik nga […]

Përfundoi hetimi për rastin “Perandoria”, prona të ngrira të Mijalkovit në të gjithë vendin

vull

Përfundoi hetimi për rastin “Perandoria”, të hapur nga ish-PSP-ja, konfirmojnë për “Fokus” nga Prokuroria për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit. Tashmë të dyshuarve, përfshirë ish-drejtorin e DSK-së, Sasho Mijalkov dhe biznesmenin Orce Kamçev, do t’u dorëzohen vendimet për hetim të përfunduar dhe do të kenë 15 ditë kohë […]

ARTISTËT E HARRUAR, PSE!?

vull

Midis nesh     Qasja e mbrapsht, secili për vete, përfshi edhe ata që janë në krye të institucioneve kulturore, ka bërë që lehtësisht t’i harrojmë artistët tanë, të cilët, fatkeqësisht, nuk jetojnë më. Sot për ta nuk kujdeset askush, pos ndonjë anëtari të familjeve të tyre që, përmes rrjeteve […]

Rriten çmimet e derivateve të naftës

vull

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendimin, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 1,90% në raport me vendimin e datës 11.4.2022. Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER […]

Kovaçevski: Qeveria po bën gjithçka për të vazhduar dialogun

vull

Krahas Kovaçevskit, edhe BDI-ja e dënoi vazhdimin e grevës, duke thënë se me këtë vendim sindikata vendosi që “interesat personale të vendosen mbi interesat e studentëve. Sot fillon java e dytë në të cilën fëmijët nuk do të jenë në shkollë. Duke refuzuar ofertën për rritjen e pagave për 10 për […]

BDI: Refuzimi i rritjes së rrogës së arsimtarëve prej 2.500 denarë është agjendë politike kundër nxënësve dhe prindërve

vull

Bashkimi Demokratik për Integrim vlerëson se deri më tani për vite me radhë Qeveria ka treguar kujdes të madh ndaj arsimit, si një sektor tejet i rëndësishëm i shoqërisë tonë. Refuzimi për rritje prej 2.500 denarë ose 10% të pagave nga ana e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe […]

Letër nga Shkupi: ÇAIRI DUHET TË BËHET KOMUNË KULTURORE!

vull

  Një ditë, kur Maqedonia e Veriut do të gjendet para zbatimit të detyrave ndërkombëtare në rrafshin kulturor – decentralizimin e të gjitha institucioneve kulturore nacionale, dhe kur menaxhimi i tyre do të ngelë detyrë e pushtetit lokal, atëherë edhe Komuna e Çairit do të bëhet “pronare” e disa institucioneve […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: